+90 212 671 8194 info@polimedimpex.com.tr

KURU KAYISI

Kuru kayısı – kayısı meyvesini kurutma yoluyla elde edilen kuru yemişlerin popüler bir çeşididir. Kuru kayısının 3 tipi vardır:

  • Çekirdekli kuru meyve, onlar “kayısı” olarak adlandırılır;
  • Çekirdeksiz ikiye bölünmüş meyve, onlar “kuru kayısı” olarak adlandırılır;
  • Çekirdeksiz bütün meyve, bu “kaysa” (onları da sık sık kuru kayısı olarak adlandırıyorlar).

Bu ürün, B ve C vitaminleri ve mineral maddeler (magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum, fosfor) yüksek içeriğiyle ile karakterize edilir. Aynı zamanda içeriğinde, vücütten ağır metaller ve radyonüklidleri dışarıya atıcı çok sayıda organik asitler ve pektinler de yer alıyor. Kuru kayısı klinik beslemede ve özellikle de hipertansiyon tedavisinde yaygın kullanılıyor. Bu ürünün yararlı özellikleri pek çok olup, bu kuru yemişin tüketimi aşağıdakilerde yardımcı oluyor:

  • Kolesterol seviyesini azaltıyor,
  • Kalp-damar (karrdiyovasküler) sistem üzerinde olumlu etki gösteriyor,
  • Kandaki insülin düzeyini artırıyor,
  • Katı tümörleri yumuşatıyor,
  • Hemoglobin düzeyini artırıyor,
  • Saçları kuvvetlendiriyor,
  • Beyin aktivitesini özendiriyor,

Bağırsak temizlenmesinde yardımcı olur.

KURU KAYISI

Kayısı – Şekerci

 

Nevi – ikinci

Kurutma yöntemi –

Nemlilik – en çok %25

100 gram içinde –

Boyut –1.5-2 sm

Ambalaj – 10 kiloluk kutu

 

Kayısı – Şekerci

 

Nevi – Birinci

Kurutma yöntemi –

Nemlilik – en çok %25

100 gram içinde –

Boyut –2-2.5 sm

Ambalaj – 10 kiloluk kutu

 

Kayısı – Subhon

 

Nevi – Birinci

Kurutma yöntemi –

Nemlilik – en çok %16

100 gram içinde –

Boyut –

Ambalaj – 5-10 kiloluk kutu

 

 

Kayısı – Subhon

 

Nevi – Yüksek (Ekstra)

Kurutma yöntemi –

Nemlilik – en çok %16

100 gram içinde –

Boyut –4-5sm

Ambalaj – 5-10 kiloluk kutu

 

Kayısı – Limoncik

 

Nevi – Birinci

Kurutma yöntemi –

Nemlilik – en çok %16

100 gram içinde –

Boyut –3-4 sm

Ambalaj – 5-10 kiloluk kutu

 

Kayısı çekirdeksiz (Hashtak Jombo)

 

Nevi – Yüksek (Ekstra)

Kurutma yöntemi – Güneş altında

Nemlilik – en çok %25

100 gram içinde –

Boyut –4-5 sm

Ambalaj – 5-10 kiloluk kutu

 

Çekirdekli kayısı (Kantak)

 

Nevi – Yüksek (Ekstra)

Kurutma yöntemi – Güneş altında

Nemlilik – en çok %25

100 gram içinde –

Boyut –4-5 sm

Ambalaj – 5-10 kiloluk kutu

Kayısı çekirdeği (içi)

 

Nevi – en yüksek

Tanecikleri 60/70

Nemlilik – % 7

Boyut

Ambalaj – 20 kiloluk çuval

 

Kayısı çekirdeği (içi – acı)

 

Nevi – Birinci

Tanecikleri

Nemlilik – % 7

Boyut

Ambalaj – 20 kiloluk çuval